Logo 112NOF

Archief


NOARDBURGUM – Maandag aan het eind van de middag kreeg de brandweer een melding van een schoorsteenbrand aan het Marijkepead. Bij het ter plaatse komen was de situatie snel onder controle. Nadat de hoogwerker in stelling was gebracht, werd met een ramoneur het rookkanaal ontdaan van evt. aanwezige smeulende resten.


Lees meer »


DE WESTEREEN – Zondagavond kwam er een melding van een buitenbrand aan de Sportloane. Ter plaatse lagen een aantal kerstbomen te smeulen welke even ervoor in de brand waren gestoken. Brandweerlieden hebben de boel afgeblust, de gemeente is in kennis gesteld om de boel op te ruimen.


Lees meer »


Archieffoto

NOARDEAST-FRYSLÂN – De politie heeft vrijdagavond een 43-jarige voortvluchtige veroordeelde aangehouden. De man welke geen vaste woon of verblijfplaats had, was in België veroordeeld tot een gevangenisstraf van ruim drie jaar. En stond internationaal gesignaleerd.


Lees meer »


KOOTSTERTILLE – Woensdag heeft een dakbrand grote schade aangericht in een woning aan de Rykswei. De brand is rondom het rookkanaal van de houtkachel ontstaan en kon zich vervolgens via de houten constructie uitbreiden. Twee tankautospuiten en een hoogwerker kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. De politie sloot in verband met de rookontwikkeling […]


Lees meer »


BURGUM – Zondag heeft de Ondersteuningsgroep Noord-Nederland twee verdachten aangehouden voor handel in harddrugs. Beide verdachten zaten tijdens de aanhouding samen in een auto. Naast harddrugs werd ook contant geld en een tas met henneptoppen in beslag genomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het cellencomplex in Leeuwarden, hier zal de recherche verder gaan met het […]


Lees meer »


KOLLUMERZWAAG – Zaterdagmiddag werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Bounswei. Ter plaatse was een personenauto door onbekende oorzaak in een flauwe bocht rechtdoor gereden, en via een paar dikke keien tegen een paal tot stilstand gekomen. Ambulancepersoneel hebben de bestuurder eerste hulp verleend en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.


Lees meer »


Kollumerzwaag

NOARDEAST-FRYSLÂN -Na het optreden van de politie in de regio tijdens de jaarwisseling komt er een evaluatie onderzoek. Dit is donderdag bekend gemaakt door het openbaar ministerie.


Lees meer »


DE WESTEREEN – Dinsdagavond moest de brandweer uitrukken voor een buitenbrand aan de Sportloane. Hier waren kerstbomen in de brand gestoken, bij het ter plaatse komen was het vuur al bijna uit. Met een straal hogedruk werd de boel afgeblust.


Lees meer »Lees meer »


FEANWÂLDEN – Tussen 26 december 12.00 uur en 29 december 17.30 uur is er in een woning aan de Stinswei ingebroken. De politie vraagt mensen die iets gehoord of gezien hebben wat te maken heeft met deze inbraak dit door te geven via telefoonnummer 0900-8844.


Lees meer »


FEANWÂLDEN – Een boom welke dreigde om te vallen gezorgd voor een gevaarlijke situatie op de Stinswei. De brandweer is vervolgens ter plaatse gekomen en heeft de boom omgezaagd. De weg was korte tijd afgesloten voor het overige verkeer.


Lees meer »


Kollumerzwaag

KOLLUMERZWAAG – De Mobiele eenheid heeft vanavond opgetreden bij een brand op de kruising bij Van Seggeren. Hier was een caravan in brand gestoken, de ME werd vervolgens bekogeld met vuurwerk nadat er charges waren uitgevoerd. Toen de kruising vrij was gemaakt konden brandweerlieden het vuur blussen. De gemeente heeft de restanten gelijk afgevoerd.


Lees meer »Lees meer »


ANJUM – Een politieagent is in de nacht van donderdag naar vrijdag ernstig gewond geraakt tijdens ongeregeldheden. In het dorp zorgde een groep van 150 personen voor ongeregeldheden. Ee agent vorderde rond 2.40 uur een man om weg te gaan op basis van de noodverordening, de man weigerde en gooide van een afstand van twee […]


Lees meer »


Foto Kevin van der Velde

DAMWÂLD – Donderdagavond kreeg de brandweer een melding van een brandje aan de Badhûswei. Ter plaatse bleek een caravan in brand gestoken. Brandweerlieden hebben het vuur, wat gepaard ging met behoorlijke rookontwikkeling geblust. Een vrachtwagen van  gemeentewerken is ter plaatse gekomen en heeft de restanten afgevoerd.


Lees meer »


KOOTSTERTILLE – De politie heeft donderdag een instap gedaan in een woning. Op de zolder van de woning vond de politie een niet in werking zijnde hennepkwekerij.


Lees meer »


TWIJZELERHEIDE – Donderdagmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Smitswei. Met behulp van een ter plaatse gekomen hoogwerker hebben brandweerlieden het rookkanaal geïnspecteerd en met een ramoneur geveegd.


Lees meer »


SURHUISTERVEEN – De politie heeft woensdagmiddag een 46-jarige man aangehouden na de vondst van een grote partij vuurwerk. In een pand aan de Koartmoas werd bijna 400 kilo aan consumenten en illegaal vuurwerk aangetroffen.


Lees meer »


KOLLUMERZWAAG – Maandag aan het eind van de middag moest de brandweer in actie komen voor een containerbrand aan De Paden. Ter plaatse bleek een bouwcontainer met hout in de brand te zijn gestoken. Brandweerlieden hebben het vuur geblust.


Lees meer »


TWIJZELERHEIDE – De brandweer kreeg zondag een melding van een buitenbrand. Ter plaatse gekomen bleek het te gaan om smeulende resten van eerder vreugdevuur. Brandweerlieden hebben de boel vervolgens afgeblust.


Lees meer »

Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook