Logo 112NOF

Archief


MUNNEKEZIJL – Zondagavond heeft de politie twee mannen aangehouden na een poging inbraak in een bedrijfspand aan de Willem van der Ploegweg. Agenten kregen hierbij assistentie van een politiehelikopter en een hondengeleider.


Lees meer »


DRIEZUM – De brandweer moest zaterdagavond in actie komen voor een schoorsteenbrand aan de Foarwei. Ter plaatse gekomen was de situatie snel onder controle. Met behulp van de hoogwerker is het rookkanaal geïnspecteerd en vervolgens geveegd.


Lees meer »


NOARDEAST – FRYSLÂN – Twee personen konden afgelopen dinsdag op heterdaad worden aangehouden door de politie. Beiden worden verdacht van het bezitten en handelen van illegaal vuurwerk. Een 54-jarige man en een 16-jarige jongen uit de gemeente Noardeast Fryslân, werden aangehouden op het moment dat ze het vuurwerk verkochten.


Lees meer »


Foto Jeffrey Klaaijsen

BURGUM – Woensdag is een persoon door de politie aangehouden na een diefstal aan de Markt. De verdachte was samen met nog een persoon in de Scapino. Even later ging het tweetal er vandoor met een paar schoenen. Via burgernet werd een signalement verspreid, even later kon de politie een van de verdachten aanhouden.


Lees meer »


Foto Jeffrey Klaaijsen

NOARDBURGUM – Een vrachtwagen geladen met staal is dinsdag gekanteld op de rotonde bij Quatrebras. Bergingsbedrijf Betten is ter plaatse gekomen om de vrachtwagen weer rechtop te zetten. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen, de politie kwam ter plaatse om het verkeer te regelen.


Lees meer »


KOLLUMERZWAAG – In de nacht van zaterdag naar zondag is een automobilist van de weg geraakt aan de Foarwei. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat de bestuurder niet meer bij het voertuig aanwezig was. Bergingsbedrijf Boersma heeft de auto welke de nodige schade opliep afgesleept.


Lees meer »


Foto Jeffrey Klaaijsen

BURGUM – Zaterdagmiddag is een man met zijn scootmobiel in een sloot terecht gekomen langs de Elingsloane. Alerte toeschouwers welke naar een voetbalwedstrijd keken, grepen direct in en hebben de man uit het water gehaald. Een ambulance is ter plaatse gekomen en heeft de man naar een ziekenhuis gebracht.


Lees meer »


Foto Ate Atema

BORNWIRD – Op de weg Betterwird – N356 op het gedeelte tussen Dokkum en Bornwird heeft vrijdagmiddag een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee voertuigen.


Lees meer »


DRACHTEN – Donderdagmiddag werd er groot alarm geslagen voor een brand in een flatwoning  aan de Berglaan. Bij het ter plaatse komen van de eerste hulpdiensten bleek het om een uitslaande brand te gaan. De meldkamer schaalde vrij snel op naar middelbrand en vervolgens naar Grip 1. Ook een traumahelikopter is ter plaatse gekomen, welke […]


Lees meer »


Archieffoto

QUATREBRAS – Bij een grote verkeerscontrole zijn woensdag aan 38 bestuurders een proces-verbaal uitgereikt, voor diverse overtredingen. De controle was voornamelijk gericht op lading en overbelading, hierbij wogen drie voertuigen te veel. Ook werd er gecontroleerd op snelheid, hierbij was de hoogst gemeten overtreding 38 km te snel binnen wegwerkzaamheden.


Lees meer »


Foto Jeffrey Klaaijsen

NOARDBURGUM – Vier schapen zijn dinsdag te water geraakt in een sloot langs de Dokter Ypeijlaan. Een voorbijganger wist voor de brandweer ter plaatse was, drie schapen op de kant te krijgen. De vierde werd door de brandweer uit de sloot gehaald. Via de politie is er contact gezocht met de eigenaar van de schapen […]


Lees meer »


TWIJZELERHEIDE – Maandagmiddag is een speeltoestel in de speeltuin aan de Wetterroas geheel verloren gegaan bij een korte maar hevige brand. De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling wat tot op grote afstand was te zien. Brandweerlieden hebben het vuur bestreden. Door de brand is er forse schade in de speeltuin ontstaan. Omdat er sprake […]


Lees meer »


KOLLUMERZWAAG – Zondagmorgen is op de Paden een personenauto tegen een boom gebotst. Door onbekende oorzaak raakte de bestuurder een lantaarnpaal en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De bestuurder werd door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto liep de nodige schade op.


Lees meer »


DE WESTEREEN – Twee vrijwilligers van het korps De Westereen hebben zaterdag afscheid genomen van de brandweer. Jan Krol en Janny Douma werden aan het eind van de middag van huis gehaald door hun collega’s, en mochten in een oude Opel brandweerwagen plaats nemen om een rondrit door het dorp te maken.Vervolgens werd koers gezet […]


Lees meer »


Foto Jeffrey Klaaijsen

SUMAR – Zaterdagavond heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen een fietser en een snorscooter. Dit gebeurde op het fietspad langs de Van Harinxmaweg. De bestuurder van de snorscooter raakte gewond en werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De VOA van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan om de toedracht van het ongeval te achterhalen.


Lees meer »


Foto Veenstra-Media

SURHUISTERVEEN – Een 52-jarige inwoner van Drachten is afgelopen nacht gewond geraakt bij een steekincident aan de Kolk. Het slachtoffer werd per ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie kon een 21-jarige inwoner van Surhuisterveen als verdachte aanhouden. De recherche zal verder onderzoek doen naar de toedracht van het steekincident.


Lees meer »


Foto Ytzen Korf

SUMAR – Dinsdagmiddag is een personenauto uit de bocht gevlogen op de Van Harinxmaweg en in een naastgelegen sloot tot stilstand gekomen. Omstanders schoten gelijk te hulp en konden beide inzittenden uit het voertuig helpen. Beide inzittenden zijn door het ambulancepersoneel op eventuele verwondingen gecontroleerd, op een nat pak na bleken ze niet gewond. Een […]


Lees meer »


LEEUWARDEN – Zaterdagmiddag is er brand uitgebroken in het WTC-hotel aan de Heliconweg. De brand woede in een sauna op de vierde etage, bij de brand kwam de nodige rook vrij. Er werd dan ook opgeschaald naar zeer grote brand, diverse brandweerkorpsen kwamen ter plaatse. De geëvacueerde aanwezigen werden opgevangen in het naastgelegen casino. Drie […]


Lees meer »


GRONINGEN – Een 50-jarige inwoner van De Westereen is vrijdagochtend zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg nabij Meerstad. Hier kwamen een vrachtauto en een bestelbus met elkaar in botsing. De Westreender moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. De VOA van de politie heeft onderzoek gedaan om de toedracht van […]


Lees meer »


Foto Veenstra-Media

HARKEMA- Zondagochtend is er op een bovenverdieping van een woning aan de Warmoltsstrjitte brand uitgebroken. De bewoners konden de woning tijdig verlaten. De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling, brandweerlieden konden door middel van een binnenaanval het vuur blussen. De woning liep forse schade op, stichting Salvage is opgeroepen om de bewoners bij te staan […]


Lees meer »

Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook