Logo 112NOF

Vrachtschip botst tegen brug Schuilenburg

JISTRUM – Een vrachtschip is zondagnacht tegen de brug van schuilenburg gebotst, en heeft deze vervolgens opengedrukt. Omwonenden hoorden een luide klap en belden hierop de hulpdiensten. De schipper wist het schip genaamd Fidelis aan de kant te krijgen. Zowel de brug als het schip liepen de nodige schade op, voor zover bekend vielen er geen gewonden. De brug is opengezet voor het scheepvaartverkeer, het wegverkeer zal via de brug Kootstertille moeten omrijden.

Rijkswaterstaat heeft bij daglicht de brug geïnspecteerd hieruit is gebleken dat de constructie en de tandwielkast schade hebben opgelopen. Komende week zal de fundering onder water worden geïnspecteerd, verwacht word dat herstel van de brug een aantal weken gaat duren. Een kraanschip heeft zondagmiddag onderdelen van de brug uit het vaarwater gehaald, deze waren door de aanvaring in het water terecht gekomen. Een duikteam heeft hierbij geassisteerd.

 

 

 

 

Foto Hendrik Dijkstra


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook