Logo 112NOF

Rookwolken grote brand Drachten tot in de regio te zien

DRACHTEN – Zaterdag is er een grote brand uitgebroken in een loods aan het Helmhout. In de loods ligt huisvuil karton en plastic opgeslagen, de grote rookwolken welke bij de brand vrijkwamen waren tot in de wijde omtrek waar te zien. De brandweer schaalde de brand op naar zeer groot, onder andere zijn twee hoogwerkers ingezet. Een groot water transport werd opgeroepen om ter plaatse voor voldoende bluswater te beschikken. Omdat het te gevaarlijk was om de loods binnen te gaan werd de brand vanaf de buitenkant bestreden. In verband met de hevige rook werd een NL-Alert verstuurd.

De brandweer heeft het sein brandmeester inmiddels gegeven maar verwachten nog geruime tijd bezig te zijn met bluswerkzaamheden, het pand kan als verloren worden beschouwd.

 


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook