Logo 112NOF

Militairen oefenen bij Dokkumer Nieuwe Zijlen( 2x Video)

ENGWIERUM/DOKKUMER NIEUWE ZEILEN – Wapengekletter grote vliegtuigen die dagelijks materiaal komen droppen in de Marnewaard(Falcon Leap)chinook helikopters die militairen droppen. Alles heeft te maken met een grote oefening (Falcon Stoter) werd gehouden. De oefening begon maandag met een bivak, spullen overbrengen en zaken plannen. Een geplande aanval om de brug in handen te krijgen lukte, de militairen kregen de opdracht de brug beveiligen. De gewonden werden naar het verzamelpunt gebracht, en worden opgehaald door DHC met een chinook helikopter om vervolgens naar de vliegbasis in Leeuwarden te worden gebracht.  Donderdag werd de eenheid bij Dokkumer Nieuwe Zijlen aangevallen maar deze kon worden afgeslagen. Tijdens de oefening werd er geschoten met oefenmunitie. Vrijdag verlieten de militairen het gebied bij Dokkumer Nieuwe Zijlen weer en werd het gebied weer overgedragen. Aanstaande maandag word de oefening voortgezet bij de Marnewaard.

 


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook