Logo 112NOF

Controles op diverse locaties

Afgelopen vrijdag werden op diverse locaties verkeersdeelnemers gecontroleerd op het rijden onder invloed.

GROOTEGAST
In Grootegast werd daarbij rond 16.30 uur een 29-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. Na een positieve speekseltest moest er een bloedonderzoek plaatsvinden, maar de Groninger weigerde om daar aan mee te werken. Door de weigering werd het rijbewijs van de man direct ingevorderd en is er proces-verbaal opgemaakt ter zake het weigering van het onderzoek.

DROGEHAM
Ook een 27-jarige automobilist uit Harkema viel bij een controle door de mand. De man werd rond 21.20 uur langs de Landyk bij Drogeham staande gehouden en bleek onder invloed van alcohol te rijden. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 435 ug/l, wat hem een rijverbod en een proces-verbaal opleverde.

KOLLUMERZWAAG
Enkele uren later werd een 30-jarige automobilist uit Surhuisterveen aangehouden op de Foarwei in Kollumerzwaag. De man werd verdachte van het rijden onder invloed van drugs, wat door een speekseltest werd bevestigd. Op het bureau is bloed afgenomen en de uitslag zal binnenkort uitwijzen of er proces-verbaal wordt opgemaakt.

DAMWÂLD
Zaterdagmiddag werd een 53-jarige automobilist uit de gemeente Dantumadiel staande gehouden nadat hij bij het winkelcentrum in Damwâld tegen een geparkeerde auto was gereden. De man had zijn gegevens aan een getuige verstrekt, maar daarbij was ook de indruk ontstaan dat hij onder invloed van alcohol reed. De politie kon de man vervolgens langs de Haadwei staande houden, waarbij een ademtest uitwees dat er inderdaad sprake was van alcoholgebruik. De ademanalyse op het bureau in Dokkum gaf een uitslag van 925 ug/l, wat inhield dat er proces-verbaal werd opgemaakt en het rijbewijs werd ingevorderd.


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook