Logo 112NOF

Diverse overtredingen in de regio

HARKEMA – In de nacht van zaterdag op zondag werd een 42-jarige inwoner van Harkema onder invloed van alcohol van de weg gehaald. De bestuurder werd rond 00.10 uur staande gehouden op de Nijebuorren en bij het openen van de autodeur was de alcohollucht niet te missen. De passagier van de beschonken bestuurder zat brakend in de auto. Of die oorzaak moet worden gezocht in het aantal geconsumeerde alcoholische versnaperingen of de rijstijl van de bestuurder, blijft in het midden. De bestuurder durfde van zichzelf ook niet te zeggen hoeveel alcohol hij op had. De ademanalyse resulteerde in 375 ug/l. Er werd proces-verbaal en een rijverbod opgemaakt.

Valse naam

JISTRUM – Om 00.30 uur werd een automobilist op de Rijksstraatweg van de weg gehaald omdat hij 110 km/u reed. De bestuurder bleek een 38-jarige inwoner van Leeuwarden te zijn die met een ongeldig rijbewijs reed. In een poging om onder de boete uit te komen gaf hij een valse naam op. Voor alle zaken werd proces-verbaal opgemaakt.

Invordering snelheid

RINSUMAGEAST – Op de Lauwersseewei bij werd zondagmiddag rond 17.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Damwâld. De Damwâldster werd gelaserd met een snelheid van 161 km/u terwijl er een maximum snelheid van 100 km/u geldt. De man gaf aan bezig te zijn om een probleem met zijn auto op te lossen, maar kreeg er met de invordering van zijn rijbewijs een tweede probleem bij.

Beschonken Noardburgumer

BURGUM – Zondagmiddag werd rond 17.40 uur een 31-jarige automobilist uit Noardburgum staande gehouden op de Zomerweg. Toen de Noardburgumer uit zijn auto stapte, kwam de alcohollucht de agenten al tegemoet. Een ademonderzoek op het politiebureau in Burgum resulteerde in een uitslag van 420 ug/l. Er werd proces-verbaal en een rijverbod opgemaakt.

Vluchtpoging met aanhanger

DOKKUM – Het rijbewijs van een 35-jarige automobilist uit Damwâld werd zondagavond ingevorderd. De man reed rond 19.15 uur slingerend op de Rondweg-west, waarbij een boot los op de getrokken aanhangwagen lag. De man negeerde een stopteken en verhoogde kortstondig zijn snelheid. Toen er een tweede politieauto opdook, gaf hij de poging op en stopte hij langs de weg. De Damwâldster bleek ‘rondom dronken’ te zijn en scoorde positief op een alcohol- en drugstest. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en wanneer de uitslag van het bloedonderzoek binnen is, wordt er proces-verbaal opgemaakt.

Snorfietser onder invloed

DOKKUM – Om 21.00 uur werd het rijbewijs van een 57-jarige snorfietser uit Dokkum ingevorderd. De man werd staande gehouden op de Kobbe en bleek onder invloed van alcohol te rijden. De ademanalyse resulteerde in een uitslag van 615 ug/l. Het rijbewijs werd ingevorderd, er werd proces-verbaal en een rijverbod opgemaakt.

Drugsgebruik

WALTERSWÂLD – Om 21.00 uur een 32-jarige automobilist uit Burdaard aangehouden. De man testte positief op het gebruik van drugs. Op het bureau in Dokkum werd bloed afgenomen en naar gelang de uitslag zal er proces-verbaal worden opgemaakt


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook