Logo 112NOF

Snelheidscontroles, en alcohol in het verkeer

DE WESTEREEN – Op de Boppewei heeft de politie donderdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 64-jarige automobilist uit Kollumerzwaag. De man reed tijdens een lasercontrole 131 km/u terwijl er een maximum snelheid van 80 km/u geldt.

Bornwird 

Donderdagavond werd er in verband met een motorevenement op de pier bij Holwerd extra verkeerstoezicht in de regio gehouden. Het toezicht was voor de meeste motorrijders geen geheim, maar toch reed een 43-jarige motorrijder uit Drachten flink te hard op de Foudgumerwei bij Bornwird. De man reed met een snelheid van 154 km/u, waarmee hij 74 km/u te hard reed. De officier van justitie zal een besluit nemen wanneer de mannen hun rijbewijs terugkrijgen.

Alcohol in het verkeer

Een inwoner van Warfstermolen werd donderdagavond van de weg gehaald tijdens een een alcoholcontrole in de omgeving van de voetbalclub. De 22-jarige beginnend bestuurder bleek te veel te hebben gedronken. De ademanalyse op het politiebureau in Dokkum resulteerde in een uitslag van 230 µg/l, ruim boven de limiet van 88 µg/l.

In Holwerd verspeelde een 29-jarige inwoner van de gemeente Noardeast-Fryslân bijna zijn rijbewijs door met te veel alcohol op in de auto te stappen. De man bleef met 515 µg/l maar net onder de invorderingsgrens. Er is proces-verbaal opgemaakt en er volgt een rijgeschiktheidsonderzoek door het CBR.

 


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook