Logo 112NOF

Automobilist onder invloed op de kop in de sloot

NIAWIER – Een 20-jarige automobilist uit de gemeente Noardeast-Fryslân belande zondagavond langs de Roptawei met zijn auto op de kop in de sloot. Getuigen hadden gezien dat de automobilist met hoge snelheid over de weg slingerde, kort hierna raakte hij in een bocht van de weg en sloeg over de kop en kwam in een sloot tot stilstand.

Onder invloed
De man bleek niet gewond te zijn geraakt en kon met slechts een nat pak, door een getuige uit de auto worden geholpen. Tijdens het onderzoek bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol had gereden. De ademanalyse resulteerde in 180 µg/l, terwijl er voor hem als beginnend bestuurder een limiet geldt van 88 µg/l.

Proces-verbaal 

Er is proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed en het veroorzaken van gevaar voor andere weggebruikers. De auto was al slippend vlak langs een paar voetgangers geschoten. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er volgt een onderzoek naar zijn rijgeschiktheid.

 


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook