Logo 112NOF

Koninklijke Landmacht gaat oefenen in de regio

DANTUMADIEL – Van 9 t/m 13 mei worden er door de Koninklijke Landmacht militaire oefeningen gehouden op verschillende locaties in o.a. de gemeente Dantumadiel. U kunt in dit gebied daarom militaire voertuigen tegenkomen. De oefenende eenheid zal in principe alleen gebruik maken van openbare wegen, paden en terreinen.

De oefening start op maandag 9 mei om 08:00 en eindigt op vrijdag 13 mei om 12:00. De eenheid gaat een dynamische oefening draaien waarin zij op verschillende locaties een peilbasis gaan uitbrengen, hierbij zullen de eenheden regelmatig gaan verplaatsen van zuid naar noord. Diverse simulatie teams gaan in losse voertuigen op diverse locaties signalen opspelen. De militairen verplaatsen zich bewapend door het gebied. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook