Logo 112NOF

Bestuurders onder invloed

OENTSJERK – In de nacht van zondag op maandag zijn twee bestuurders van de weg gehaald die onder invloed bleken te rijden. Voor beiden was dat niet de eerste keer. Een 57-jarige automobilist uit de gemeente Tytsjerksteradiel werd in staande gehouden in Oentsjerk. De man was enkele jaren eerder betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en bleek ook nu onder invloed van alcohol te rijden. De ademanalyse resulteerde in 515 μg/l. Er is proces-verbaal en een rijverbod opgemaakt. Omdat het om een tweede overtreding binnen 5 jaar gaat, wordt het feit de man zwaarder aangerekend.

Een 32-jarige inwoner van de gemeente Achtkarspelen bestuurde in Kollumerzwaag een snorfiets en bleek positief te testen op gebruik van cannabis. De man is aangehouden en door een arts van de GGD werd op het politiebureau in Burgum bloed afgenomen. De hele procedure was de man al bekend. Twee weken terug werd hij in De Westereen voor hetzelfde feit aangehouden.


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook