Logo 112NOF

Zwemcentrum Kollum moet deuren na 15 jaar noodgedwongen sluiten

KOLLUM – Na 15 jaar komt er noodgedwongen een einde aan het Zwemcentrum, zaterdag gaan de deuren om 16.00uur voorgoed dicht. Omdat de huidige energieprijzen zo hoog zijn kan het zwemcentrum hier volgens eigen zeggen niet tegen aan werken.

Subsidies aangevraagd
Er is meerdere keren bij de gemeente Noardeast- Fryslân subsidie gevraagd ( zoals volgens het Zwemcentrum It Paradyske en De Kupe te Buitenpost deze wel krijgen) , echter vind de gemeente in tegenstelling tot bijna alle andere gemeentes in Nederland, dat dit niet noodzakelijk is voor het Zwemcentrum. Iets wat volgens het zwembad wel noodzakelijk is.

Brandbrief
Op een brandbrief welke afgelopen maand is gestuurd kreeg het zwemcentrum te horen, dat ondanks dat de gemeente Noardeast- Fryslân sluiting spijtig zou vinden, er geen ondersteuning komt vanuit de gemeente. Het Zwemcentrum heeft op allerlei manieren is geprobeerd het zwembad te redden, maar dit is niet gelukt. Men kan niet anders dan het faillissement aanvragen .

Gebruikers op de hoogte gebracht
Vrijdagmiddag werd er door het Zwemcentrum een mail gestuurd naar de gebruikers van het bad waarin het slechte nieuws bekend werd gemaakt.


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook