Logo 112NOF

Agent ernstig gewond bij ongeregeldheden

ANJUM – Een politieagent is in de nacht van donderdag naar vrijdag ernstig gewond geraakt tijdens ongeregeldheden. In het dorp zorgde een groep van 150 personen voor ongeregeldheden. Ee agent vorderde rond 2.40 uur een man om weg te gaan op basis van de noodverordening, de man weigerde en gooide van een afstand van twee meter een stuk glaswerk in het gezicht van de agent. De agent werd overgebracht naar het ziekenhuis waar duidelijk werd dat deze meerdere breuken in het gezicht heeft. Collega’s van de agent konden snel de verdachte een 27-jarige inwoner van de gemeente Noardeast Fryslân aanhouden, hij zit nog vast en zal worden gehoord. De ME moest in het dorp meerdere keren charges uitvoeren. Een 18 – jarige man uit de gemeente Noardeast Fryslân werd aangehouden nadat hij met houten planken op de ME had gegooid.

Ook onrustig in Ferwert

Eerder op de avond was het ook onrustig in Ferwert. Daar was een groep van ongeveer dertig personen bij een grote brand. De brandweer riep de hulp in van de politie, zodat ze die brand veilig konden blussen. De groep keerde zich daarop tegen de politie. Er werd gegooid met zwaar vuurwerk en flessen. De agenten zijn op linie gaan staan. Rond middernacht was het daar weer rustig. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Onacceptabel
Volgens Marjan Abma-de Ruiter, teamchef politie Noordoost-Fryslân waren er bij de politie signalen bekend dat er mogelijk ongeregeldheden zouden zijn in Anjum. “We waren goed voorbereid”, zegt ze. “De ME kon snel worden ingezet, om ervoor te zorgen dat de brandweer veilig hun werk kon doen. Ook in Ferwert werd de politie ingeschakeld om de hulpdiensten te ondersteunen. Helaas keerde men zich in zowel Anjum als in Ferwert tegen de politie. Het is onacceptabel dat in Anjum een politieagent ernstig gewond is geraakt bij deze ongeregeldheden. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie.”

Noodverordening
In Anjum is een noodverordening van kracht tot 3 januari om 08.00 uur. Met deze bestuurlijke maatregelen kan de politie wanneer nodig snel ingrijpen om ongeregeldheden te voorkomen. De politie mag preventief fouilleren, mensen staande houden en mensen het gebied uit sturen. Aanwezigen in de aangewezen gebieden dienen eventuele instructies van de politie op te volgen.


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook