Logo 112NOF

Aanhouding na vondst zwaar vuurwerk

SURHUISTERVEEN – De politie heeft woensdagmiddag een 46-jarige man aangehouden na de vondst van een grote partij vuurwerk. In een pand aan de Koartmoas werd bijna 400 kilo aan consumenten en illegaal vuurwerk aangetroffen.

Anonieme tip

Na een anonieme tip werd een zoeking gedaan in het pand. Volgens de politie was er vuurwerk van het zwaarste klasse aanwezig.   Ook zelf geknutseld vuurwerk werd aangetroffen. De hele partij werd in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Historische collectie vuurwapens, mortieren en granaten

Tijdens de actie vonden agenten een historische collectie vuurwapens, mortieren en granaten. De explosieven opruimingsdienst is donderdag ter plaatse gekomen en zal onderzoeken wat er aanwezig is en verwijderen uit het pand.

Verdachte zit nog vast

De aangehouden man word verdacht van het in bezit van vuurwerk, het handelen hierin en een overtreding van de wet wapens en munitie. De man zit nog vast en zal gehoord worden.


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook