Logo 112NOF

Tweetal aangehouden na verkoop illegaal vuurwerk

NOARDEAST – FRYSLÂN – Twee personen konden afgelopen dinsdag op heterdaad worden aangehouden door de politie. Beiden worden verdacht van het bezitten en handelen van illegaal vuurwerk. Een 54-jarige man en een 16-jarige jongen uit de gemeente Noardeast Fryslân, werden aangehouden op het moment dat ze het vuurwerk verkochten.

Bij de 16-jarige werd thuis nog honderden stuks illegaal vuurwerk aangetroffen. Dit vuurwerk is in beslag genomen en door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. De 16-jarige jongen en de 54-jarige man zitten niet meer vast, maar blijven wel verdachte in het onderzoek.

Gevaar en overlast
De opsporing van vuurwerk en de handhaving van het vuurwerkverbod heeft dit jaar de volle aandacht. Zwaar en/of illegaal vuurwerk brengt veel risico’s met zich mee. Naast het grote gevaar op letsel en schade bij het afsteken is ook het vervoer en opslaan een groot risico voor de omgeving. Dit wil de politie graag voorkomen. Door het in beslag nemen kan het vuurwerk geen gevaar meer vormen of overlast veroorzaken.

Strafblad
Zowel het verkopen als het (online) kopen van illegaal vuurwerk is strafbaar en een misdrijf. Dit betekent dat de een veroordeling voor de (ver)koop van, het bezit van en/of de handel in illegaal vuurwerk, naast mogelijk een gevangenisstraf, een aantekening op een strafblad oplevert.


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook