Logo 112NOF

Dode en twee gewonden bij brand in flatwoning Drachten

DRACHTEN – Donderdagmiddag werd er groot alarm geslagen voor een brand in een flatwoning  aan de Berglaan. Bij het ter plaatse komen van de eerste hulpdiensten bleek het om een uitslaande brand te gaan. De meldkamer schaalde vrij snel op naar middelbrand en vervolgens naar Grip 1. Ook een traumahelikopter is ter plaatse gekomen, welke in de nabijheid van het pand waar de brand woede landde. Ook het Noodhulpteam van het Rode Kruis is ter plaatse gekomen om te assisteren.

Bij de brand is een 89-jarige man om het leven gekomen, het slachtoffer werd in het pand waar de brand woede door de brandweer aangetroffen. Ook raakten er nog twee personen gewond, één persoon werd naar het ziekehuis gebracht. Bij het onderzoek wat de politie heeft gedaan naar de brand, is naar voren gekomen dat er sprake is van een noodlottig ongeval.

Vier woningen raakten voorlopig onbewoonbaar, deze zullen eerst moeten worden schoongemaakt voor dat de bewoners terug kunnen keren. De overige bewoners van het pand konden wel weer terugkeren in de woning. In totaal werden 35 woningen ontruimd

 

 

 


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook