Logo 112NOF

70 meldingen na aanleiding van brand Noardburgum

NOARDBURGUM – Na de verwoestende brand van donderdag zijn er in een gebied van een aantal kilometers rondom Noardburgum 70 meldingen binnen gekomen meld de gemeente op hun site. 80% van de meldingen komen uit De Westereen en Kollumerzwaag, waar deeltjes zijn gevonden. De gemeente adviseert veehouders om de dieren naar binnen te gaan halen en het gras niet te maaien. Onderzocht word of de deeltjes schadelijk zijn voor mensen, dieren en milieu. Deeltjes die u vindt in bijvoorbeeld uw tuin of in het land waar vee staat kunt u volgens de gemeente, met handschoenen aan, weggooien in de container.

Er is donderdag door de brandweer tot laat in de avond nageblust. Met grote kranen werden de verbrande resten uit elkaar getrokken om zo nog eventuele vuurhaarden goed te kunnen afblussen.


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook