Logo 112NOF

Grote brand legt loods en woonhuis in de as(Video)

NOARDBURGUM – Een grote brand heeft donderdag een loods en een woonhuis aan de Woudweg volledig in de as gelegd. Omdat vrij snel duidelijk was dat het uitslaande brand betrof, werd gelijk opgeschaald door de meldkamer. Uiteindelijk zijn zo´n honderd brandweerlieden uit Friesland en Groningen ingezet voor het bestrijden van de vuurzee. Omwonenden werden via een NL-alert geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. De rook was in de wijde omtrek waar te nemen. Volgens de brandweer raakten door de extreme hitte een aantal brandweervoertuigen beschadigd.

Roetdeeltjes verspreid over groot gebied

Er zijn bij de brand dunne scherpe delen van zonnepanelen, die op het dak van de loods lagen, vrijgekomen. Deze deeltjes hebben zich verspreid in een gebied van meerdere kilometers rondom Noardburgum. Er zijn reeds deeltjes gevonden in de richting van Veenklooster, De Westereen en Kollumerzwaag. Op de site van de gemeente Dantumadiel kunt u hierover informatie vinden en staat wat u moet doen als u deeltjes hebt aangetroffen.

 


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook