Logo 112NOF

Felle brand legt pand in de as

DOKKUM – Een leegstaand pand aan de Hoedemakerweg is vrijdag in de vroege ochtend verwoest door een felle brand. Volgens de melding ging het om een brand in een sportaccommodatie, snel werd duidelijk dat het om het oude pand van muziekvereniging DoMoKu ging. Bij aankomst van de brandweer kwam er veel rook uit pand. Nadat er toegang werd verschaft om bij de vuurhaard te komen en hierdoor zuurstof bij de brand kwam, ging het hard en werd het al vrij snel een uitslaande brand. Ondanks alle inspanningen konden de brandweerlieden niet voorkomen dat het pand geheel verloren ging.

Omdat er veel rook vrij kwam en richting het centrum waaide, werden mensen in de buurt met behulp van een NL-Alert gewaarschuwd om ramen en deuren gesloten te houden. Het bedrijf Liander is ter plaatse gekomen en heeft de gasaansluiting van het pand afgesloten.
Mogelijk dat brandstichting de oorzaak is geweest, maar dit scenario wordt door de politie onderzocht.

 


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook