Logo 112NOF

20-jarige verdachte aangehouden voor overval Broeksterwâld

DANTUMADIEL – Een 20-jarige inwoner van de gemeente Dantumadiel is dinsdagmorgen aangehouden door de politie. De man word verdacht van de overval op een 70-jarige inwoonster van Broeksterwâld op 15 december. Om dit moment word de verdachte nog verhoord, donderdag zal hij worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze zal moeten beslissen of de verdachte langer vast moet blijven zitten.

Overval
Op de avond van de overval hoorde de 70-jarige bewoonster van een woning aan de eerst gerommel aan de achterdeur. Kort daarna werd er bij de voordeur aangebeld. Toen de vrouw de deur open deed, stond daar een man met een bivakmuts op zijn hoofd en een wapen in zijn hand. Hij eiste geld. De vrouw liep daarop de woning in. De man liep achter haar aan. Nadat hij geld kreeg verliet de man de woning weer. De vrouw raakte bij dit misdrijf niet gewond.


Onderzoek

Er werd door de politie een buurtonderzoek gedaan en medewerkers van de forensische opsporing stelden ter plaatse een onderzoek in en stelden sporen veilig. Ook werd er een Burgernetmelding opgestart om uit te kijken naar de verdachte. Deze is nu aangehouden. Zodra het onderzoek is afgerond, wordt er proces-verbaal opgemaakt en wordt de zaak overgedragen aan het openbaar ministerie.

 


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook