Logo 112NOF

Einde werkzaamheden aan spoor bijna in zicht

DE WESTEREEN –  Het einde van de diverse werkzaamheden aan het spoor tussen Groningen en Leeuwarden is bijna in zicht. Momenteel vinden er op diverse plekken nog werkzaamheden plaats. Zo werd er bij station Leeuwarden een wissel verplaatst, en word de overgang bij de Schrans dubbelspoor om de treinenloop in betere banen te kunnen leiden. Ook worden hier perrons breder en langer gemaakt.

Op het traject  worden seinen en andere spoorse objecten verplaatst, en word  aan de bekabeling gewerkt. Ook word de beveiliging in het spoor opnieuw ingesteld en worden de systemen getest. Bij Hurdegaryp worden de perrons langer gemaakt.  Tussen de De Westereen en Kollumerzwaag was men druk bezig om geluiddempende materialen aan te brengen.

Als alles volgens de planning verloopt zal er vanaf maandag 14 december een extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden rijden. Dan is er jaren van plannen en bouwen achter de rug. Voor het zover is word er nog tot en met 30 november aan de laatste stappen gewerkt.

 

 


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook