Logo 112NOF

Ferlinge Stasjonsstrjitte gaat op de schop

DE WESTEREEN – De Ferlinge Stasjonsstrjitte  zal na de vakantie grondig  op de schop gaan. De straat zal opnieuw worden ingericht en word een betere fundering aangelegd. Ook zal er een nieuw afwateringssysteem, nieuwe stenen en een nieuw trottoir  worden gerealiseerd. De weg word door middel van versmallingen veiliger gemaakt.

Huidige situatie

Het is het bijna iedere vorstperiode raak: opdooischade. Het water onder de straat bevriest, waardoor de stenen omhoog komen. Als vervolgens de dooi weer inzet, ontstaan er gaten en hobbels in de weg. Ook ervaart de omgeving regelmatig wateroverlast bij zware regenbuien. Deze problemen zijn na deze reconstructie verleden tijd.

Maatregelen

  • De straat krijgt een betere fundering, een nieuw afwateringssysteem en wordt herbestraat met nieuwe stenen. Ook komen er nieuwe trottoirs.
  • Op de doorgaande weg geldt een maximum snelheid van 30 kilometer/uur.
    Een afwijkende kleur stenen moet dit op kruispunten duidelijker maken.
  • Er worden een aantal wegversmallingen aangebracht.
    Het vrachtverkeer moet voortaan via de rondweg naar het centrum.

 

Inhaalslag Wegenonderhoud

Dit project maakt deel uit van het programma ‘Inhaalslag wegenonderhoud’. Dit is een onderhoudsplan waarmee de gemeente de komende drie jaar wegen aanpakt die in slechte staat zijn.

 


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook