Logo 112NOF

Reiger verstrikt in visdraad

NOARDBURGUM – De brandweer is donderdag rond het middaguur in actie gekomen voor een reiger die verstrikt zat in visdraad aan de Oude Commissieweg.
De reiger die eerst nog over de weg strompelde, was neergestreken in een vijver tussen het riet. Een getuige die dit zag gebeuren twijfelde geen moment en belde de hulpdiensten voor het arme dier. De brandweerlieden van Burgum zijn ter plaatse gekomen om het dier te redden. Een brandweerman is het water ingegaan om de reiger uit het water te halen. Eenmaal uit de vijver bleek er een haak in de bek van de vogel te zitten, met aan het uiteinde ook nog een vis.
De brandweer heeft het visdraad weten te verwijderen. Het versufte dier is meegenomen door de later ter plaatse gekomen dierenambulance.

Foto´s Hendrik Dijkstra


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook