Logo 112NOF

Demonstreren met landbouwvoertuigen verboden in provincie(video)

 

FRYSLÂN – Vanaf vandaag is er een verbod op demonstreren van boeren met tracktoren. De afgelopen dagen hebben demonstraties van groepen boeren met tractoren en andere zware (landbouw)voertuigen op verschillende plekken geleid tot opstoppingen en gevaarlijke situaties. Het staat iedereen vrij om demonstreren, maar deze demonstraties waren vooraf niet gemeld. Hierdoor was het niet mogelijk om afspraken te maken over hoe op een veilige manier gedemonstreerd kon worden. Hulpdiensten mogen niet gehinderd worden, en gevaarlijke situaties moeten worden vermeden.

Om herhaling van deze risico’s te voorkomen, geldt vanaf vandaag 7 juli 2020 tot en met maandag 13 juli 2020 7.00 uur een verbod op het demonstreren met landbouwvoertuigen. Dit verbod geldt binnen de grenzen van veiligheidsregio Fryslân, dus feitelijk op het grondgebied van alle Friese gemeenten. Doel hiervan is de hulpdiensten ongehinderd hun werk te laten doen en daarmee de gezondheid te beschermen, de verkeersveiligheid te waarborgen en wanordelijkheden te voorkomen.

Het verbod is vastgelegd in een beschikking op basis van de Wet openbare manifestaties (Wom). De politie is belast met de handhaving van dit verbod.

Bron  Veiligheidsregio Fryslân


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook