Logo 112NOF

Brandweer blust brand natuurgebied Rinsma Pôle

DRIEZUM – In het recreatie/natuurgebied Rinsma Pôle is donderdagmiddag een stuk grond, ongeveer 2 bij 6 meter afgebrand. Omstreeks kwart voor drie werd de brand gemeld en werd de brandweer naar het opgegeven adres toegestuurd. Na enig zoekwerk van de brandweer werd de brand ontdekt in het welbekende gebied van Rinsma Pôle. De brandweer is met het voertuig het gebied ingereden en stond bij het kanaal geparkeerd, om zodoende water uit het kanaal te halen. Met een tweetal lagedruk stralen hebben de brandweerlieden het vuur bestreden en erger kunnen voorkomen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk. Ten tijde van de brand was er vanwege het mooie weer veel jeugd in Rinsma Pôle aanwezig. Deze brand is niet het eerste wat in dit natuurgebied heeft plaatsgevonden. Op 9 april van 2017 is de brandweer van Damwâld al eens naar het gebied geweest vanwege een brand. En op 4 juli en 23 april  vorig jaar is de brandweer eveneens al eens naar hetzelfde gebied geweest.

Foto’s Ate Atema


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook