Logo 112NOF

Vrouw en kind gewond bij woningbrand Dokkum

DOKKUM – Op de Schans zijn maandagochtend vroeg op koningsdag een vrouw en haar kind naar het ziekenhuis overgebracht naar aanleiding van een felle brand in een woning. Omstreeks kwart over drie werden de politie en de brandweer van Dokkum naar het opgegeven adres gestuurd. Omdat er nog mensen in de woning aanwezig waren werd er al gauw het sein middel-brand van gemaakt, waardoor het korps van Ternaard ook gealarmeerd werd. De politie die als eerste ter plaatse was zag dat er een vrouw ernstig gewond in de garage lag. Omdat er forse rookontwikkeling uit de garage vandaan kwam kon de politie vanwege het gevaar geen redding verrichten. Kort daarna kwam de brandweer ter plaatse en heeft op aanwijzing van de politie de vrouw uit de garage weten te halen. De brandweer heeft vervolgens via de voordeur een binnen aanval verricht om de brand in de woning te blussen. Verder heeft de brandweer een kindje, die op de bovenverdieping lag te slapen, uit het huis gehaald.

Vanwege de ernst van de verwondingen van de vrouw, kwamen naast twee reguliere ambulances ook het mobiel medisch team per helikopter ter plaatse. De vrouw is na behandeling onder begeleiding van een arts naar het ziekenhuis overgebracht. Ook het kind is per ambulance naar het UMC in Groningen vervoerd. De technische recherche van politie is ter plaatse gekomen en heeft de zaak in onderzoek genomen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Foto’s Ate Atema

 


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook