Twee meldingen van voertuigenbrand in korte tijd

1 oktober 2019

abee5625-9e4c-45bd-804c-2d4a2d9412e0

KOLLUMERZWAAG/EASTERMAR – Dinsdagmiddag kwamen vrij kort na elkaar twee meldingen binnen van voertuigbranden in de regio. Even voor 14.00 uur kwam er een melding van een voertuig in brand op de Foarwei in Kollumerzwaag. Hier bleek een brandje te woeden in een manitou op een bedrijventrein,  de situatie was snel onder controle.

De tweede melding was rond 14.10, op de Zwarteweg in Eastermar zou een auto in brand staan. Een man was vermoedelijk onwel geworden en met zijn auto tegen een wegwijzer voor fietsen(paddenstoel) gereden. Doordat de man langdurig het gaspedaal ingedrukte raakte de motor oververhit. Een voorbijganger wist vervolgens het been van de man van het pedaal af te krijgen. Naast een ambulance kwam ook de brandweer ter plaatse maar  van brand bleek geen sprake.

Foto’s Corné van der Meer

112 Nieuws