Korps Nationale Reserve oefende rondom Burgum

18 mei 2019

Korps Nationale Reserve oefende rondom Burgum

BURGUM – Militairen van het Korps Nationale Reserve hebben vrijdag en zaterdag rondom Burgum een oefening gehouden. Op diverse locaties werden verschillende scenario’s geoefend. Tijdens deze oefening werden meer dan 200 militairen ingezet voor het bewaken en beveiligen van vier verschillende locaties.

Een van de scenario’s was dat een aantal demonstranten een aanslag wilden plegen op het gemeentehuis. Echter verliep dit anders dan was gepland. Onder de brug werden een aantal hangjongeren geschept, het voertuig van de demonstranten belande vervolgens op de zijkant. Een omstander sloeg alarm waarop het leger gelijk in actie kwam, later werd de brandweer ter assistentie ingeroepen.

Het Korps Nationale Reserve bewaakt en beveiligt het Nederlandse grondgebied en bestaat uit ongeveer 3.000 reservisten. Zij vervullen hun militaire functie naast hun reguliere werkzaamheden of studie. De Nationale Reserve vormt een essentieel onderdeel van de krijgsmacht, vooral bij de ondersteuning van civiele autoriteiten bij rechtshandhaving, rampenbestrijding en humanitaire hulp.

Regionaal nieuws