Fietsster gewond bij aanrijding Damwâld

13 mei 2019

20190513_160950

DAMWÂLD – Bij een ongeval op de Haadwei bij de afslag Doniawei is maandagmiddag rond de klok van 14:15 uur een vrouw gewond geraakt. Het slachtoffer reed op de fiets toen ze door nog onbekende reden met de auto in botsing kwam. Een ambulance kwam ter plaatse om eerste hulp aan het slachtoffer te bieden, de vrouw werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De verkeersongevallen analyse (VOA) heeft ter plaatse sporen onderzoek gedaan.

De weg werd door de politie afgesloten voor het verkeer, een automobilist negeerde de afsluiting en werd gelijk op de bon geslingerd, echter was het voor fietsers  niet duidelijk of men kon doorfietsen of dat men er tussendoor kon rijden, dit gedeelte was namelijk niet zichtbaar afgezet. Een agent van Verkeershandhaving maakte op een niet al te vriendelijke toon duidelijk dat het ook voor hun gelde, een aantal fietsers waren onder de indruk op wat voor agressieve toon de agent riep.

Na het onderzoek van de VOA werd de weg rond 16:20 weer vrijgegeven. De automobilist kon het voertuig op eigen kracht naar huis rijden, de fiets is door een agent naar de woning van het slachtoffer gebracht.

112 Nieuws