Logo 112NOF

Zoektocht naar brandend voertuig

KOLLUM/DOKKUM – Voor de politie en de brandweer uit Dokkum begon de zondagmorgen met een flinke zoektocht voor het vinden naar een brand in een voertuig. Het adres werd als Rondweg-Noord in Dokkum gemeld, maar eindigde uiteindelijk op de Lauwersmeerweg – N358 bij Kollum.

De melding van de hulpdiensten kwam iets voor half negen binnen, waarna de politie en de vrijwillige brandweer op pad gingen. Omdat in eerste instantie niet helemaal duidelijk was waar de brand zich bevond, hebben de hulpdiensten eerst een flinke zoekslag door Dokkum gemaakt. Toen uiteindelijk duidelijk werd waar de brand zich afspeelde, heeft men koers gezet richting het juiste adres, ter hoogte van Kollum. Tussen afslagen Allemawei en de Walddyk was in de cabine van een trekker, met een strooiaanhanger, brand ontstaan.

Omdat de bestuurder van de trekker door goed handelend optreden de portier deur dicht heeft gehouden, kwam er geen zuurstof bij en werd voorkomen dat de trekker volledig in vlammen op zou gaan.  De brandweer kwam ter plaatse en wist met een hoge drukstraal de brand snel te blussen.De politie heeft ten tijde van de brand zover nodig het verkeer in goede banen geleid. Nadat de brand geheel geblust was, werd het voertuig door een andere trekker van de weg gehaald en in eerste instantie naar een veilige plaats gebracht.

 Foto’s Ate Atema


Contact

Tips of vragen?
redactie112nof@gmail.com

Foto's en teksten zijn eigendom van 112 NOF tenzij anders aangegeven.


Privacy

112 Nof probeert zo respectvol mogelijk te werk te gaan wbt. het maken van foto en film. Zo worden bij auto's de kentekens weggehaald en eventuele betrokkenen onherkenbaar gemaakt. Privacy heeft bij ons dan ook de hoogste prioriteit.


Reacties via Facebook en of Messenger

Ongepaste reacties welke via de Facebook pagina, of via Messenger worden gegeven, worden direct verwijderd. Deze persoon(en) zal(zullen) zonder waarschuwing worden geblokkeerd.


Volg ons ook op:

Facebook