Politieauto aangereden op Groningerstraatweg N355

30 januari 2019

Politieauto aangereden op Groningerstraatweg N355

LEEUWARDEN – Een politieauto is woensdagavond zwaar beschadigd geraakt toen deze aangereden werd op de Groningerstraatweg – N355. De politie wachtte op de berger en was ingezet naar aanleiding van een aangereden hert op de 80 km weg. Een automobiliste die uit de richting van Leeuwarden kwam zag te laat dat de politiewagen stil stond en knalde met een flinke snelheid tegen de wagen aan. Mogelijk heeft de vrouw deze voor een strooiwagen aangezien. De auto van de vrouw belandde vervolgens tegen de vangrail. Vanwege de ravage en de  berging werd de N355 tussen Aquazoo en Tytsjerk afgesloten. Verkeer vanuit Leeuwarden werd via de ventweg geleid. De drie zwaar beschadigde voertuigen zijn door een berger geborgen. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Het hert overleefde de aanrijding niet.

Foto’s Edwin Tjallings

112 Nieuws