Tellerskastje ontploft

14 juli 2018

Tellerskastje ontploft

HURDEGARYP – Aan de Foksegatten is aan de begin van de nacht tussen vrijdag en zaterdag rond de klok van één uur een tellerskastje ontploft. Het kastje dat aan een lantaarnpaal zit vast gemaakt en het voorbijkomende verkeer telt, was plotseling ontploft. Een voorbijganger zag in de berm iets branden en had er melding van gemaakt. Doordat er ook draden over het wegdek zaten gespannen en de voorbijganger daar ook overheen reed, was er opnieuw een flinke knal doordat de draden los knapten. De brandweer werd door de meldkamer op de melding afgestuurd en bij aankomst was het vuur inmiddels al gedoofd. De brandweerlieden hebben een controle uitgevoerd en met een hoge drukstraal het kastje en de berm nat gemaakt. De brandweer kon verder niets meer doen en zijn vervolgens na een half uur weer teruggekeerd naar hun post.

Foto’s Ate Atema

112 Nieuws