Brand in Amelander Veerhuis 

27 mei 2018

FB_IMG_1527443703927

HOLWERD – In het Amelander Veerhuis aan de Leeuwarderweg is zaterdagavond brand op de bovenverdieping ontstaan.

Rond half negen werd de brand ontdekt en werd er alarm geslagen. De brandweer werd opgeroepen en naar het opgegeven adres gestuurd. Op dat moment was er in dezelfde straat de zeepkistenrace net afgelopen, waardoor het erg druk op straat was. Hierdoor was het voor de brandweer lastig om snel op het juiste adres te komen.

Eenmaal ter plaatse zijn de brandweerlieden direct naar binnen gegaan en is er onderzoek verricht. Kort daarop kwam de brandweer tot de ontdekking dat er brand op de bovenverdieping van het pand was ontstaan. De brandweer heeft een hoogwerker ter assistentie op laten roepen om met behulp van een warmtebeeldcamera van bovenaf verder te controleren.

Wat er precies in brand heeft gestaan is niet geheel duidelijk. Mogelijk is de brand ontstaan in de afzuiginstallatie.

Foto’s ytzen korf

112 Nieuws