Twee keer voorzorgslanding op Vliegbasis

13 april 2018

IMG_5142

LEEUWARDEN – Vrijdag was er op de vliegbasis tot twee maal toe een voorzorgslanding. De eerste melding was rond de klok van 13.55 uur, toen bleek een F16 mogelijke motorische problemen te hebben. De piloot kon het toestel veilig aan de grond zetten waar de hulpdiensten inmiddels paraat stonden.

Tweede melding

Rond de klok van 16.10 kwam er opnieuw een melding van een voorzorgslanding, ivm problemen met het landingsgestel van een F18. Wederom gingen de hulpdiensten paraat langs de landingsbaan staan. Ook nu wist de pilote het toestel veilig aan de grond te zetten.

Frisian Flag 2018

Vliegbasis Leeuwarden is tot vrijdag 20 april gastheer van de grote internationale oefening Frisian Flag 2018. Hierbij word er twee keer per dag een missie gevlogen. Waaraan toestellen van o.a Polen,Duitsland,Frankrijk, Spanje,Verenigde Staten en Nederland meedoen.

 

112 Kort