Gewonden bij ongeval Lauwersoog

25 januari 2018

2018-01-25 Foto’s van verkeersongeval Marneweg Lauwersoog (6)

LAUWERSOOG – Op de kruising Marneweg – N361 met de Strandweg nabij Lauwersoog zijn donderdag aan het eind van de middag twee mensen gewond geraakt bij een verkeersongeval.

Rond 17:45 uur raakten de mensen gewond nadat twee auto’s, na een voorrangsfout op het kruispunt, met elkaar in botsing waren gekomen. Het ongeval ontstond toen één van de voertuigen de Marneweg op wilde rijden en daarbij het andere voertuig over het hoofd zag. Een aanrijding was gevolg en één van de inzittenden raakte door het ongeval ernstig gewond.

Hulpverleningsdiensten werden direct gealarmeerd en kwamen snel ter plaatse. Naast verschillende politie-eenheden en een tweetal ambulances, kwamen ook de brandweer van Anjum, Zoutkamp en de traumahelikopter vanaf vliegveld Eelde ter plaatse.

De brandweer van Zoutkamp heeft samen met het geneeskundig personeel één van de inzittenden uit het voertuig gehaald. Deze inzittende raakte zwaar gewond en werd na behandeling met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Een inzittende van het andere voertuig raakte ook gewond en werd eveneens naar het ziekenhuis overgebracht.

De verkeersongevallenanalyse is ter plaatse gekomen en heeft de exacte toedracht van het ongeval in kaart gebracht. Beide voertuigen zijn vervolgens door een bergingsbedrijf afgesleept. Ten tijde van het ongeval was de gehele weg afgesloten en werd het verkeer via de parallelweg geleid.

Foto’s Ate Atema

112 Nieuws