Ongevallen door gladde wegen

19 januari 2018

_DSC0039

WALTERSWÂLD – Vrijdagmorgen zijn diverse voertuigen in de problemen gekomen in de Mieden, door een spiegelgladde weg. Ondanks er was gewaarschuwd op winterse neerslag, was er door de gemeente Dantumadiel niet gestrooid op deze weg, men komt altijd als het kwaad al geschied is meld een omstander. Net voor de brug over de zwemmer kwam een Poolse bestuurder in de slip en botste vervolgens tegen de reling op. De bestuurder kwam met de schrik vrij, de brug raakte zwaar beschadigd. In de bocht vanaf de brug kwam een bestuurder komende uit de richting van Walterswâld met de bestelwagen in de slip. En kwam in de naastgelegen sloot terecht. Deze bestuurder kwam ook met de schrik vrij. De berger heeft een briefje op het raam achter gelaten om voorbijgangers  te laten weten dat er niemand meer in het voertuig zat.

Ook bij de rotonde van De Westereen richting Kollumerzwaag kwamen twee personenauto’s met elkaar in botsing. Het is onbekend of hier gewonden zijn gevallen of dat het alleen bij blikschade is gebleven.

112 Nieuws