Brand in schuurtje Peasens

27 september 2017

2017-09-26 Foto’s van brand in bijgebouw Achterwei Peasens (23)

PAESENS – Aan de Achterwei in Paesens heeft dinsdagavond een schuurtje, aangebouwd tegen een woning, schade opgelopen na een brand. Net na half negen werd er 1-1-2 gebeld nadat de brand was uitgebroken.

Een blusploeg de hoogwerker  en een eenheid van de politie werden direct met spoed gealarmeerd voor de melding van een woningbrand. Bij aankomst van de brandweerlieden uit Anjum stond niet de woning, maar een aangebouwd schuurtje er achter in brand. Vanuit het schuurtje was een forse rookontwikkeling waarneembaar.

De brandweer heeft direct een aanval ingezet en het eerste gevaar in de kiem kunnen smoren. Vervolgens heeft de brandweer enkele sloopwerkzaamheden verricht om meer ruimte te verschaffen en zodoende brand geheel te kunnen doven.

De gealarmeerde hoogwerker van Dokkum is na de oproep wel ter plaatse gekomen, maar hoefde verder niet ingezet te worden.

Foto’s Ate Atema

112 Nieuws