Browsing Category 'Branden'

2018-03-12 Foto’s van brand op schip Haven Lauwersoog (4)

LAUWERSOOG – In de haven van Lauwersoog is maandagmiddag brand ontstaan op een vissersschip.Omstreeks 15:00 uur werd de brand ontdekt en werden de brandweerkorpsen van zowel Zoutkamp als Anjum gealarmeerd. Kort daarna werd ook de hoogwerker uit Dokkum opgeroepen.Bij aankomst werd duidelijk dat er door werkzaamheden onder in het schip brand ontstaan. Met behulp van […]

2018-03-03 Foto’s van uitslaande brand Tienewei Broeksterwald (3)

BROEKSTERWÂLD – Zaterdagmorgen kreeg de brandweer een melding van een brand in een boerderij aan de Tienewei. Ter plaatse bleek een brand te woeden in een oude vervallen leegstaand wâldhuske, brandweerlieden waren de brand snel meester.

_DSC0048

DE WESTEREEN – Woensdagmiddag kreeg de brandweer een melding van een rietbrand aan de Bûterwei. Na een korte zoekslag werd duidelijk dat de rookontwikkeling op de Kûkhernsterwei bleek te zijn. Ter plaatse bleek sprake van een brandende takkenbult, snel werd duidelijk dat er een vergunning was afgegeven voor het verbranden.

DSC_0009

HURDEGARYP – Zaterdagavond kreeg de brandweer een melding van een buitenbrandje aan de Foksegatten. Voorbijgangers hadden het vuurtje opgemerkt en vervolgens de brandweer gebeld, deze kwam met spoed ter plaatse. Het vuurtje was in no time geblust.